Geen categorie

Wedstrijdverslag Jianzi

Op 30 mei 2024 vond de jaarlijkse jianzi-wedstrijd plaats voor VKS Kungfuscholen. Deze sportieve bijeenkomst werd gehouden in de gymzaal te Kerkrade. Er was een grote opkomst deelnemers van verschillende kungfu-scholen die samen wilden gaan strijden voor de felbegeerde trofee. De teams bestonden elk uit twee spelers van iedere school, wat zorgde voor een spannend en gelijk opgaand toernooi.

 

Het toernooi begon met veel enthousiasme en energie. De teams waren goed samengesteld en hierdoor waren de wedstrijden bijzonder spannend en gelijkwaardig. Vanaf de eerste ronde was duidelijk dat de teams goed voorbereid waren en hun technische vaardigheden indrukwekkend tentoonstelden. Het bleef tot op de laatste partij spannend, waarbij elk team zijn uiterste best deed om de winst binnen te halen.

De openingsrondes waren verrassend waarbij enkele minder bekende teams de gevestigde namen het moeilijk maakten. Het team van de kungfuschool Kungfu Wushu Maastricht, bestaande uit Guido Coonen en Giovanni Schulteis, toonde echter al snel hun superioriteit. Hun naadloze samenwerking en verfijnde technieken zorgden ervoor dat ze de ene na de andere tegenstander uitschakelden.

 

Uiteindelijk ging dit team terecht met de winst ervan door. Hun technische teamwork brachten hen de felbegeerde trofee, die hiermee nog altijd in bezit blijft van de kungfuschool Kungfu Wushu Maastricht. De aanwezigen hebben kunnen genieten van de technische hoogstandjes die door alle teams werden getoond. Iedereen was het na afloop er over eens dat het technisch niveau met de Chinese voetpluim dit jaar bijzonder hoog lag. Wim Keularts en Peter van Sint Fiet die een team van beide scholen vertegenwoordigden vonden het een geslaagd VKS event dat tot op het eind spannend bleef. Volgens hen staat er een nieuwe generatie klaar om de oud gedienden van hun troon te stoten….

 

Tot slot werd door het VKS-bestuur het diploma Heidai – Zwarte Band in Kungfu uitgereikt aan Nydia Ruypers. Zij had begin dit jaar succesvol haar proef voor deze zwarte gordel afgesloten. Nydia treedt hiermee toe tot de kadergroep van actieve zwartgordeldragers en is momenteel de enige vrouw binnen onze kungfufederatie die dit niveau mag dragen. “Het behalen van de zwarte band is een enorme prestatie en een bewijs van haar jarenlange toewijding en verworden kungfuvaardigheden,” zei Wim Keularts in zijn functie als  voorzitter van de VKS. Nydia Ruypers bedankte nogmaals haar leraren en medestudenten voor hun steun. Zij  reageerde: “Ik ben trots en vereerd om deze mijlpaal te hebben bereikt. Ik hoop dat ik een inspiratie kan zijn voor andere vrouwen binnen onze kungfufederatie.”

 

Het jaarlijkse jianzi-toernooi was wederom een groot succes. De spannende wedstrijden, hoge technische vaardigheden en vooral de broederlijke sfeer waarin dit verliep maakten het tot een leuke avond. We kijken uit naar de revanche volgend jaar en meer spectaculaire wedstrijden in de toekomst.

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.