KUNGFU WUSHU MAASTRICHT  sinds 1978

KUNGFU WUSHU MAASTRICHT is de vechtkunstschool onder leiding van Peter van Sint Fiet. Sinds 1978 geeft hij lessen in het traditionele Chinese KUNGFU. Zonder de traditionele kungfuschool in China van weleer te kort te doen, draagt Peter zijn verworven kennis op eigen wijze, met een breed perspectief en veel passie over aan hen die hem als meester verkiezen.

Als sturende factor in zijn filosofie staat de gelijkmatige vorming van mentale en fysieke eigenschappen volgens de traditionele ethiek en moraal van de Chinese krijgskunst ( 道德 ) centraal. Vorming van gedrag en mentaliteit gaat in zijn lessen samen met oefening in weerbaarheid en zelfverweer. Het lichaam als tempel van de geest. Chinese vechtkunst in de ruimste zin van het woord.

KUNGFU WUSHU MAASTRICHT 

生活的一种方式
 – A way of living –

Aangesloten bij overkoepelende  Federatie voor Chinese Vechtkunst  – 南荷蘭武術聯會

De beste school voor jou

De essentie van deze vechtkunst ligt in de drang naar zelfbehoud door zelfverdediging. Waar vroeger de vechtkunst doorgaans de oorlogvoering diende, is het nu een instrument ter verbetering van mentale en fysieke weerbaarheid (conflictbeheersing). Het moderne gevecht vraagt om aanpassing omdat de omgeving en gebruiken veranderd zijn.

“Met weloverwogen inzet van lichaam en geest leert men primair de strijd naar eigen hand te zetten. De opbouw van conditionele en coördinatieve eigenschappen bij de leerling gaat in mijn lessen gelijk op met de vorming van gedrag en mentaliteit volgens de ethiek van de Chinese krijgskunst.” 

Shifu Peter van Sint Fiet

一个身体训练有素的战斗机是在抛光的头脑

Een fysiek goedgetraind strijder zit in een gepolijste geest.

ONZE TRAINERS / INSTRUCTEURS