Geen categorie

Verbroedering op Terschelling

Fysieke trainingen, vrolijke momenten, nieuwe technieken en zomers weer. Het waren deze ingrediënten die het Advanced Kungfu Weekend 2022 perfect op smaak brachten. De twaalf deelnemers kunnen terugkijken op drie intense dagen vol verdieping en verrijking.

Na twee jaar wachten en verheugen, wachten en verheugen was het dan nu eindelijk zover: het Trainingsweekend op Terschelling. Deze keer niet in het voorjaar, maar half september. Geen slechte keus want de omstandigheden waren nagenoeg perfect. Het eiland was minder druk en de weersomstandigheden waren uitstekend: droog, weinig wind, zo’n 22°C.

Balans en bracing

Net als op eerdere edities was er ook nu sprake van een perfecte balans tussen trainen en gezelligheid. Na aankomst op het eiland, zette Olaf op vrijdagmiddag al een mooie sessie op poten. Met behulp van ‘sandbells’ werd het op een effectieve manier leren ‘bracen’ van het lichaam getraind. Deze oefeningen combineerden kracht, conditie en romptechnieken.

Na de reis en de eerste buitentraining was het genot groot toen de Indonesische maaltijd ter tafel kwam. Chapeau voor Harriët, die dit diner voortreffelijk en professioneel voor ons heeft klaargemaakt! Aan tafel werd meteen ook duidelijk hoezeer iedereen van ons dit weekend heeft gemist. Mede daarom hebben we editie 2022 goed en vrolijk ingeluid in Café Zeezicht.

Focus en ontspanning

Ook op zaterdag en zondag was het programma prima in balans. De trainingen in de ochtend (op nuchtere maag) waren conditioneel en verdiepend, de trainingen in de middag stonden in het teken van vernieuwende technieken die veel focus vereisten. Tussen deze momenten van gezamenlijk ‘afzien’ was er volop ruimte voor ontspanning, chillen en uitgebreid eten.

Iedereen was het erover eens: het was heerlijk om de mogelijkheid te hebben elkaar weer eens uitgebreid te spreken, om grappen uit te halen bij de (door Bart gewonnen) Gōng dá-‘wedstrijd’, om de kungfubeleving te scherpen, om relaxed te chillen (of juist álles te geven in de verhitte ‘competitie’ tafelvoetbal) en om samen van spijs, drank en elkaar te genieten.

 

Theorie en praktijk

Overigens stonden theorie en toepassing niet alleen centraal bij het aanleren van (nieuwe) kungfutechnieken. Dit gold óók voor de les die Guus gaf over EHBO-principes en reanimatie. Tijdens dit leermoment kon ieder input geven en kennis delen. De spontane les droeg bij aan ons groepsgevoel en verschafte waardevolle informatie om in nood te kunnen toepassen.

Het was kortom een overgetelijk weekend met onze kungfufamilie. Een samenzijn dat onze vechtkunstvaardigheden nog verder heeft verrijkt en de onderlinge cohesie nog verder heeft verstevigd. We hebben (energie) bijgetankt, genoten en verdieping gevonden. En als gevolg zijn we beter geworden als martial artist én als mens. We zien nu al uit naar editie 2023!

 

Mara en Amaury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.