Geen categorie

Selectie deelnemers kungfu Kaoshi van start

Eindelijk is het weer mogelijk om naast onze reguliere kungfulessen ook de jaarlijkse VKS-niveautoets te organiseren in onze school. Dit ‘VKS Kaoshi’ wordt op zaterdag 4 december georganiseerd. Het betreft een vaardigheidstest voor de leerlingen van mijn school (basisgroep en gevorderden).

De kungfulessen in de maand november zullen in het teken staan van de voorselectie om deel te mogen nemen aan deze niveautoets. In deze novemberlessen zal er extra aandacht zijn voor de verplichte lesstof, maar ook voldoende ruimte voor zelfoefening en referentie van kennis. Samen met mij kunnen we in deze aanloop naar de niveautoets je mogelijkheden bekijken en beoordelen.

Voldoe je straks aan de voorwaarden om te mogen deelnemen aan ons VKS Kaoshi, laat deze ultieme kungfutest dan niet aan je voorbijgaan! Het is niet alleen een mooi moment om te laten zien wat je hebt geleerd, maar ook een belangrijke stap in je kungfu-groei. Je toont niet alleen aan de jury, maar ook aan mij, je medeleerlingen en je familie dat je stappen hebt gezet in je kungfubeoefening.

Gezien het feit dat we vanwege de coronamaatregelen bijna 2 jaar lang geen mogelijkheden hebben gehad om een niveautoets te organiseren, kan ik me voorstellen dat de ambitie van mijn leerlingen om de opgebouwde vaardigheden te demonstreren aan de VKS-jury groot is. Ik ga er dan ook van uit dat zij in de aanloop naar de toets wekelijks aanwezig zijn en ook thuis hun basistechnieken oefenen.

Het kungfu Kaoshi vindt plaats in onze sportzaal te Rothem op zaterdag 4 december. Aanvang 9.30 uur. Het is de bedoeling dat al onze leerlingen, gekleed in kungfu-tenue, hierbij aanwezig zijn. Niet alleen om te assisteren vóór, tijdens en na de niveautoets, maar vooral ook om betrokkenheid te tonen voor hun medeleerlingen die zich deze dag inspannen om het beste uit zichzelf te halen.

De gehanteerde toetsingscriteria voor alle beoefeningsniveaus zal ik jullie in een overzicht doen toekomen. Mochten er naar aanleiding van deze gegevens nog vragen zijn, dan hoor ik deze wel.

Ik wens jullie alvast veel succes met jullie voorbereiding!

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.