Geen categorie

Coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 6 november

Voor alle vormen van georganiseerde sportbeoefening (18+) is per 6 november aanstaande een coronatoegangsbewijs verplicht. Deze nieuwe maatregel, die premier Rutte dinsdag bekendmaakte, geldt voor sporters en publiek in binnen- en buitensportlocaties, en dus ook voor onze kungfuschool.

Concreet betekent dit dat iedereen die vanaf zaterdag 6 november wil deelnemen aan een kungfules een geldig coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen: een QR-code in de CoronaCheck-app of een QR-code op papier. Tevens moet iedereen vanaf 18 jaar een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

Het is jammer dat deze nieuwe maatregel ook geldt voor binnensportbeoefening (en groepslessen), maar door hier in mee te gaan kunnen we tenminste blijven doortrainen. Daarom vraag ik aan elk van mijn leerlingen om zich aan deze maatregel te houden en bij elke kungfules de QR-code te tonen.

Mochten we controle krijgen in onze kungfuschool, dan is het immers mijn verantwoordelijkheid dat iedereen (18+) kan aantonen dat hij/zij volledig gevaccineerd is, hersteld is van een besmetting of recent negatief getest is op het coronavirus. Ik vraag dan ook dringend om jullie medewerking hierin.

Vanwege de eis dat er een QR-code getoond moet worden bij sportlocaties, is het niet nodig om een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Wel blijven alle basisregels van kracht: aan- en afmelden voor elke les, geen handen schudden, afstand houden, voldoende frisse lucht en bij klachten thuisblijven.

Laten we samen zorgen om Corona buiten onze deur te houden en aandacht blijven houden voor een veilige omgeving. Ook hier komen we samen weer doorheen! Het belangrijkste is uiteindelijk toch dat de kungfulessen kunnen blijven doorgaan en we niet weer stil komen te liggen. Ik reken op jullie medewerking.

Groet,

Peter