Geen categorie

Positieve effecten van onze eerste kungfulessen

Iedereen heeft lang uitgekeken naar onze kungfutrainingen. Het is goed te ervaren dat het hervatten van de trainingen in onze kungfuschool tijdens deze zomervakantie meteen zo’n positieve uitwerking heeft. Van de deelnemers krijg ik namelijk het signaal terug dat deze trainingen achteraf weer een enorm voldaan gevoel met zich meebrengt. Het effect van groepsdynamiek doet zijn werk…

We zijn na deze lange pauze nog lang niet op het oude beoefeningsniveau van voor onze Corona-onderbreking. Maar met de eerste ervaring van gevoelige (pijnlijke)spiergroepen en een gezonde vermoeidheid is er sprake van een soort van geestelijke ontlading die een lange nawerking behoudt. Een “feeling good flow “waarbij lichaam en geest een positieve connectie maken.

Op voorhand was ik best een beetje sceptisch over het deelnemen aan deze kungfulessen. Toch is de animo groot om gebruik te maken van deze extra training. Het is een goede mogelijkheid voor de bewegingsopbouw en het hervinden van trainingsritme naar het tweede kungfuseizoen toe.

Voor diegene die tijdens deze zomervakantie in de mogelijkheid is om deze trainingen mee te volgen is het tevens ook een ultieme kans om zijn basisvaardigheden verder uit te bouwen  Dus iedere dinsdag en donderdag van 18.30-20.00 uur in onze sportzaal.  Voorinschrijving (1 dag vooraf) via site verplicht!

Peter

3 comments on “Positieve effecten kungfulessen

  1. Amaury Stroux 18 juli 2020 / Reply

    Deze extra zomertrainingen bieden inderdaad een geweldige kans om de trainingen weer samen én met de juiste focus op te pakken. De groepstraining in de zaal heeft toch een heel duidelijke meerwaarde boven het individueel trainen/bijhouden van de verschillende technieken en houdingen. ‘Helaas’ kan ik er de komende 4 trainingen niet bij zijn, maar vanaf 4 augustus ben ik weer van de partij!

  2. Peter van Sint-Fiet 7 augustus 2020 / Reply

    *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.