Geen categorie

武功 WUGONG – Martiale Kracht

Mijn laatste training in het jaar 2023 stond volledig in het teken van mijn wugong lessen. Gerichte krachttraining voor opbouw van pure lichaamskracht die kungfuvaardigheden in de beweging moet ondersteunen.

Ook voor het komende jaar zal deze trainingsvorm in mijn wekelijkse kungfulessen niet gaan ontbreken. Het bijhouden van fysieke kracht die de functionele beweging ondersteund is een must voor diegene die vechtkunst op een hoger niveau wil beoefenen. Naast mijn wekelijkse lesgroep WUGONG op de woensdagmiddag is het voor mijn gevorderde kungfubeoefenaar ook mogelijk om op maandagavond aan te sluiten voor de wekelijks krachtwork-out. Lesreservering is hierbij uiteraard vooraf vereist.

Verder ga ik zoals ik reeds eerder aankondigde voor het komend jaar in ons lesprogramma extra nadruk leggen in het ontwikkelen van de diversiteit van onze kungfu-beentechnieken. Naast de gebruikelijke toepassing van onze traptechnieken zullen grondtechnieken (ontwijk, rol, val en veegtechnieken) maar ook de krachtige sprongtechnieken niet aan onze aandacht ontgaan. Vooral bij de grondtechnnieken 地面技術 zal de positie van de knielende kruisboogschutter 跪弩手 een centrale rol gaan krijgen.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie deze kungfutechnieken te gaan oefenen.

Ik wens jullie een fijne jaarwisselling en een goede start voor 2024. We maken ons op voor een jaar van de draak 龍年.

Met veel qi,

Peter

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.