Geen categorie

Jian voorbereiding op het Advanced Weekend in September

Mijn recente les met de Jian, 剑 het Chinese rechte zwaard, diende al als een opmaat voor ons Advanced weekend dat gepland staat voor september 2024. Ik was verheugd op het interesse dat zaterdag werd getoond in deze diepgaande verkenning van dit eeuwenoude wapen, en ik geloof dat het weer een waardevolle voorbereiding was voor wat komen gaat.

Zoals we weten is de Jian 剑 , die met zijn rijke geschiedenis teruggaat tot 1500 voor Christus, niet zomaar een wapen. Het wordt beschouwd als een symbool van verfijning en behendigheid, en het belichaamt de eeuwenoude martiale tradities van China. Tijdens ons Advanced weekend zullen we dieper ingaan op de technieken, strategieën en filosofieën die inherent zijn aan de beoefening van de Jian.

Als voorbereiding op het weekend wil ik jullie aanmoedigen om te blijven oefenen en je techniek verder af te stemmen op de vele details die ik jullie aanreik. Het beheersen van de Jian vereist niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook een diepgaand begrip van innerlijke kracht en balans.

Tijdens ons Advanced weekend zullen we de geleerde principes verder in de praktijk brengen en ons verdiepen in geavanceerde technieken en toepassingen van de Jian. We blijven streven met de oefening van QīngLóng Jiàn 青龍剑 naar een dieper begrip van de verbinding tussen lichaam, geest en wapen, en streven naar een hoger niveau van beheersing en verfijning.

Ik kijk ernaar uit om samen met jullie deze reis te maken en om ons te laten inspireren door de tijdloze wijsheid van de Chinese krijgskunsten.

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.