Geen categorie

Kungfutoewijding

De extralessen in deze zomervakantieperiode zijn door onze thuisblijvers met beide handen opgepakt. Had ik de restrictie van te voren van een minimale opkomst (5 personen) ingebouwd. Iedere les staat er weer een grote groep enthousiaste leerlingen die ook in moeilijke omstandigheden willen trainen.  Ondanks de uitputtende hitte (30 graden) is iedereen bereid om tot zijn eigen belastinggrens te gaan. We hadden deze avond het kungfuwapens de Nangun op het lesprogramma staan en eens te meer bewees de zuid Chinese vechtstok een prima trainingstool te zijn voor een ultieme uitdaging.

Met de hitte van de dag nog in hun rugzak ging deze lesgroep weer tot zijn uiterste om de vechttechnieken met dit oude kungfuwapen te meesteren. Dit feit onderstreept nogmaals de ijzeren wilskracht (Gangtie Yizhi 钢铁意志) die in onze school leeft om de weg van de Chinese vechtkunst te blijven volgen. Top.

Peter

3 comments on “Hitte trotseren met ijzeren wilskracht

  1. Christiaan Helmig 5 augustus 2022 / Reply

    Geweldig om te zien!

  2. Peter van Sint Fiet 5 augustus 2022 / Reply

    De (wils)kracht in onze school zit in het volhouden 坚持 jiānchí van kungfubeoefening! Er is altijd wel iets te leren of te verbeteren op deze lange leerweg.

  3. Amaury 5 augustus 2022 / Reply

    De afgelopen twee weken heb ik de kungfulessen erg gemist (al heb ik veel plezier in Zuid-Engeland). Maar vanaf aanstaande dinsdag ben ik er zeker weer bij, hitte of niet! Tot dan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.