Geen categorie

Extra trainingsmogelijkheid jeugdleden goed ontvangen

Afgelopen donderdag nam een kleine selectie van mijn jeugdleden deel aan de basistraining voor volwassenen. Het idee hierachter is om kinderen in een vroeg stadium een nieuwe kungfu-uitdaging in mijn school aan te bieden.

Drie leden van de jeugdgroep maakten gretig gebruik van deze uitnodiging. Het getuigt van enorme winst in zelfvertrouwen om deze grote stap op deze leeftijd al te zetten. Met een vereerd en trots gevoel stapten ze binnen in de volwassen wereld van de Chinese vechtkunst. Ze namen deze avond deel aan de themales ‘vrije gevecht (Sanshou)’.

Van enige schroom bij de drie jonge deelnemers was niets te merken. Voorafgaand aan de training stapten ze zelfbewust in de kring van volwassenen die het spel met de Mongoolse pluim (Jianzi) oefenden. En tijdens de training deden ze een uur lang vol overgave en met de juiste attitude mee aan de voor hen soms nieuwe oefeningen.

Met hun eerste deelname aan de basistraining voor volwassenen werd de overgang van een speelse naar een serieuze wijze van kungfutraining voor hen een feit. Het ligt voor de hand dat deze extra trainingsmogelijkheid spoedig een positieve uitwerking gaat hebben op hun algehele kungfubeoefening. Met deze nieuwe stap komen zij dichter bij de ware ziel van kungfubeoefening.

 

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.