Geen categorie

Eerste kungfules in onze Wŭguǎn 武館

Wŭguǎn 武館

Na een lange Corona-pauze zijn we gisteren op 2 juli weer gestart met kungfulessen in onze Wŭguǎn 武館 (gym). Bij het betreden van onze gymzaal overvalt me meteen een gevoel van thuiskomst, dit voelt erg vertrouwd. Bij het dichtknopen van mijn kungfujas kom ik weer in de perfecte mindset voor mijn kungfutraining. Ik kruip hiermee in een soort van tweede huid, de ziel van mijn kungfu. Graag deel ik een privéfoto van een kungfucourt in China die als een idyllische Wŭguǎn 武館 op mijn netvlies is blijven staan. Dit om mijn gevoel van thuiskomst voor jullie nog meer beeld te geven…

 

Aangepast lesprogramma

Diegene die fanatiek thuis zelf aan de slag is gegaan heeft naar mijn idee eenzijdig zijn vechtvaardigheden proberen te onderhouden. Dit is geen vergelijk met de daadwerkelijk inspanning die in de vechtkunstschool (Wŭguǎn 武館) wordt gevraagd. Dit hebben we gisteren weer kunnen ervaren. Het zit hem niet in hoge frequentie, duur of maximale belasting, maar meer in goede focus (geen afleiding), geleidelijkheid en oog voor detail en subtiele bewegingsherhaling!

Ik heb ons lesprogramma voor de eerste trainingen speciaal hierop aangepast. Naast het naleven van de geldende veiligheidsmaatregelen blijft controle op de eigen fysieke inspanning ook een groot aandachtspunt voor iedere deelnemer.

Fysieke grens

Alert blijven op je fysieke grens bij het hervatten van de trainingen voorkomt blessures. Goed luisteren naar je lichaam is een must. De geest wil nu graag terug naar het oude niveau maar dit heeft tijd nodig. Het lichaam moet de voorbereidende weg naar de vechtkunstbewegingen weer gaan ervaren. Volg daarom goed de instructies die je krijgt tijdens deze kungfulessen.

Mijn advies: Overdrijf niet in het zoeken van je belastingsgrens tijdens deze periode van opbouw! Spierpijn achteraf zal tekenend zijn voor de geleverde inspanning. Voldoende herstelrust nemen is dan verstandig. Conditie, kracht en souplesse bij de bewegingen hebben nog lang niet het niveau van voor de stop.

Doortrainen in de zomer

Vanuit het oogpunt van trainingsopbouw wil ik diegenen die geen vakantieplannen hebben de mogelijkheid bieden om door te trainen tijdens deze zomervakantie. Samen met de zaalverhuurder heb ik dit bespreekbaar gemaakt en afgesproken dat ik bij voldoende animo (min. 10 personen) op dinsdagavond en donderdagavond een extra trainingsmoment kan gaan inbouwen tijdens de zomervakantie. De zaterdagochtend vervalt wel tijdens deze periode. Deze extra lessen gelden voor alle beoefeningsniveaus. Uiteraard is inschrijven voor deze lessen verplicht.

Bijstellen Corona-voorschriften deelnemen kungfules

We mogen onze kledingruimte wel gebruiken, met de kanttekening dat er zich in deze ruimte maximaal 5 personen tegelijk mogen bevinden. De doucheruimte blijft nog steeds gesloten voor gebruik.

In kungfukleding naar de kungfulessen komen, is dus niet noodzakelijk. Omkleden kan in onze kleedruimte (eventueel even wachten indien nodig).

 

Peter

2 comments on “Eerste kungfules in de Wŭguǎn

  1. Louis 3 juli 2020 / Reply

    Erg blij met de mogelijkheid om door te trainen.
    Ik ga eerst nog 2 weken naar spanje en meld me dan weer via de site.

  2. Pascal 7 juli 2020 / Reply

    De lessen opnieuw oppakken en ervaren gaf een heerlijk gevoel en veel motivatie, mijn dank daarvoor. Het feit dat er nu 2 keer per week trainingen zijn en ook tijdens de zomerstop kan ik alleen maar toejuichen, en ben ik ook zeer blij mee.
    Top training gehad, en ja, spierpijn was er ook… Op naar de volgende! en Louis: Fijne vakantie gewenst kerel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.