Geen categorie
Drie kungfugeneraties

Naast het feit dat mijn zoon de weg van de Chinese vechtkunst vanaf zijn jeugd samen met me bewandelt heeft nu ook mijn kleinzoon de weg naar de kungfuschool gevonden. Dit kleine manneke was al op vroege leeftijd gefascineerd van zijn opa die kungfu in de tuin oefent. Voor hem had de tijger, draak, slang, panter en kraanvogel al snel een heel andere betekenis. Met de beelden van kungfu panda Po op het netvlies nam hij met zijn 5e verjaardag entree in de kungfuschool van zijn “kungfu opa“. Op zaterdagochtend leerde hij van zijn meest geliefde oom Olaf rollen en vallen op de mat en zijn eerste kungfu veegbeweging werd hiermee een feit.

Een pad begint altijd met de eerste stap….

Zijn grootvader heeft de Chinese vechtkunst als levensconcept gevolgd en deze passie wil hij dolgraag delen met zijn kleinkind. Het doorgeven van gevoel voor balans tussen lichaam en geest zijn de kernwaardes die vroegtijdig moeten worden doorgeleverd. Eind dit jaar is zijn eerste China reis gepland. Samen als drie kungfu generaties zullen zij duiken in de Aziatische cultuur die samen gaat met de weg van de Chinese vechtkunst. Kennisnemen van de tradities die horen tot de Chinese martial arts is een fundamenteel gegeven. Dat dit kleine jochie zich verheugt op deze reis en geen obstakel hem te groot is blijkt uit zijn meest recente uitspraak;  “Mama, als mijn beentjes op zijn in China, kruip ik wel de trappen op naar Boeddha…” 

Ik ben super trots dat hij interesse heeft in kungfu beoefening en dat hij hiermee de derde generatie in mijn kungfu familie gaat vormen. De vrucht is gepland, groeien moet hij zelf. Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik het erg jammer vind dat hij op dit moment zo’n 300 km moet reizen om de kungfuschool van zijn grootvader te bezoeken, maar hij weet dat de poort van de school in Maastricht altijd voor hem open staat.

Peter

 

—————   KUNGFU WUSHU MAASTRICHT  中国功夫武术馬斯特里赫特   —————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.