Geen categorie

Negende editie VKS Dashiban 大师班 – kungfumasterclass

Met de deelname aan deze negende editie zijn onze trouwe deelnemers weer een stap verder gekomen in hun beoefening van de stijlvorm Huhequan  de Tijger-Kraanvogelvorm.

Tijdens de warming-up door Bart Rijnbout werden de deelnemers in de goede mindset gebracht om de vaardigheden van tijger en kraanvogeltechnieken te gaan combineren. Onder leiding van Ger, Wim en Peter werden nadien enkele karakteristieke technieken in detail uit de stijlvorm geoefend.

Naast enkele starters in de beoefening van deze unieke kungfustijlvorm hebben de geroutineerde deelnemers zich dit maal deze kungfubewegingen helemaal eigen gemaakt. De verdere fine tuning van deze traditionele kungfuroutine kan voor hen nu in onze school gaan beginnen… Net zoals we reeds aankondigden zal deze stijlvorm vanaf nu opgenomen worden in het reguliere lesprogramma van de VKS kungfuscholen.

Deze Dashiban was voor alle kungfuliefhebbers weer een geslaagd evenement onder de vlag van ons samenwerkingsverband Verenigde kungfuscholen.

Voor volgend jaar wordt nagedacht om onze gezamenlijke masterclass verder uit te breiden met nieuwe elementen uit de traditionele kungfubeoefening. We houden jullie op de hoogte van een vervolg van dit VKS evenement.

Peter.

3 comments on “9e editie van de VKS Dashiban

 1. Mirthe 27 november 2023 / Reply

  Dat ziet er goed uit! Jammer dat ik niet heb kunnen aansluiten. Volgende keer weer!

 2. Amaury 30 november 2023 / Reply

  Zeer geslaagde masterclass! Mooi ook dat deze stijlvorm deel gaat uitmaken van het reguliere programma.

  • Peter van Sint Fiet 1 december 2023 / Reply

   Bedankt voor je reactie Amaury! We omarmen deze traditionele stijlvorm al jaren en willen onze kennis nu meer verankeren in reguliere oefening voor de hele school. Ik ben trots op de wijze hoe dit is ontvangen in zo’n grote groep beoefenaars van onze kungfuschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.