Geen categorie

Beste leerlingen,

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen, mogen we ook na 19 januari nog steeds niet samen trainen in onze kungfuschool. De strenge corona-maatregelen zijn immers verlengd met drie weken en duren nu tot minimaal 8 februari. Dat is een heel bittere pil voor ons.

Het belangrijkste is niettemin dat we allemaal gezond en wel blijven, en daarom moet ik me er simpelweg bij neerleggen dat ik jullie in elk geval de komende vier weken geen les mag geven. Dat voelt als een groot gemis en ik denk dat dit ook voor velen van jullie zo voelt.

Aan de maatregelen en de negatieve gevolgen daarvan kunnen we helaas niets veranderen, maar wat we wél kunnen doen is ons lichaam en onze geest scherp en gezond houden. Ik wil jullie dan ook echt adviseren om bezig te blijven en het kungfu-gevoel niet kwijt te raken.

Door een paar keer per week tijd vrij te maken voor je kungfu-beoefening, houd je je kracht en conditie vast en zorg je ervoor dat je basistechnieken niet wegzakken. Grijp terug op de Wǔshù dìngshi 武术定势 de vaste kungfupatronen. Dus oefen je stoten en trappen, je stijlvormen en blokkeringen, je dierstijlen en (basis)houdingen. Zit niet stil.

Ik zeg het al vaak tijdens mijn kungfu-lessen: in de school leer je nieuwe kungfu-technieken, maar alleen door thuis de basis te blijven herhalen kun je groeien in je kungfu-beoefening en in je kungfu-beleving. Neem dit advies ter harte, zeker nú, in deze vervelende corona-tijd.

Niet alleen blijf je op deze manier gezond en fit, maar ook zul je goed merken dat je je na deze thuis- of buitentrainingen positiever voelt. En – heel belangrijk – je zult zien dat je straks, als we weer wel samen mogen trainen, makkelijk mee kunt en weinig terugval hebt.

Ondanks het slechte nieuws van de verlengde lockdown, wens ik jullie allemaal veel succes en veel trainingsplezier toe de komende weken. Blijf gezond en, als je buiten gaat trainen, houd je dan netjes aan de geldende maatregelen. Hopelijk zien we elkaar weer in februari. VOLHOUDEN 坚持 jiānchí !

Groet,

Peter

1 comment on “Volhouden 坚持 jiānchí

  1. John Humblet 14 januari 2021 / Reply

    Leuk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.