Geen categorie

Wangxiao – Kungfuschool opent online

 

Deze week start ik met online-kungfulessen. Ik wil hiermee het contact met mijn leerlingen weer actief oppakken. Ik denk hierbij niet meteen aan een fysieke kungfules online, maar meer aan een mogelijkheid om mijn leerlingen extra meerwaarde te bieden op het gebied van kungfukennis en -verdieping. Deze kennis en informatie worden ook alléén in deze online-kungfulessen aangereikt.

Aanmelden via website

De kick-off  van deze Wangxiao voor onze kungfuschool staat gepland op donderdag 28 januari. Deze eerste online-kungfules start om 18.30 uur en vindt plaats via de applicatie Zoom. Aanmelden voor deze Wangxiao is verplicht en dit kun je, zoals je gewend bent van de reguliere lessen, doen op onze website. Bij de aanmeldbutton is nu een optie toegevoegd voor deelname aan de online-kungfules.

Uitnodigings-link via mail

Na deze (verplichte) aanmelding ontvang je ca. 15 minuten voor aanvang van de online-les een mail met daarin een link. Met deze link maak je contact met online-platform Zoom, waarna ik je toegang biedt tot de les. Als je wilt deelnemen aan de online-lessen, zorg er dan voor dat je ruim op tijd de applicatie Zoom installeert op je desktop, laptop of mobiel apparaat en dat je weet hoe het werkt.

Zoom-app downloaden

De desktop-app van Zoom is beschikbaar voor Windows en macOS (bovenste link); de mobiele app is beschikbaar voor Android en iOS. Klik op de gewenste link en volg de instructies. Let er na installatie op dat je Zoom toegang geeft tot je camera en je microfoon (zie hiervoor je privacy-instellingen).

In de online-les oefenen we o.a. alle kungfutermen die we hanteren in onze school. Behalve het leren en bespreken van de betekenis van de Chinese kungfutermen hebben we ook de mogelijkheid om te werken aan de juiste uitspraak. Verder biedt dit online-platform de ruimte om detailinformatie te geven over alle kungfubasisoefeningen en om – in een deels interactieve sessie – vragen te stellen.

Enkele afspraken online-kungfulessen vooraf:

  • Zorg dat je camera en microfoon aan staan (vink de Zoom-app aan in je privacy-instellingen)
  • Zorg dat je 10 minuten vóór de start van de les inlogt in Zoom (via de link in de mail)
  • Zorg voor een rustige plek in huis waar je niet gestoord wordt
  • Zorg voor pen en papier (om aantekeningen te kunnen maken bij het theoretische deel)
  • NB: De les kan opgenomen worden (zowel beeld als geluid)

Ik zie er naar uit om weer met jullie in contact te komen.

Jullie kungfu shifu Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.