Geen categorie

Nieuwjaar in het teken van de Os

Afgelopen jaar bracht voor onze kungfuschool enkele gedwongen onderbrekingen. Een menselijk leven kent vele onverwachte bezinningsmomenten.

Onvoorspelbaarheid en onmacht laat onze wereld stilstaan. Maar het nemen van een afslag of pauze hoeft geen dilemma te vormen in het vervolgen van onze weg. Zie het als een levensuitdaging voor de ontwikkeling van zelfdiscipline en het verkrijgen van doorzettingsvermogen. Dit besef van kwetsbaarheid zorgt voor spirituele groei.

Voor mijn trouwe kungfuvolgers wil ik hierbij mijn wens voor het komend jaar overbrengen. Het wordt een jaar dat in het ( Chinese) teken staat van de Os. Een krachtige werker die ruimte maakt voor het nieuwe oogsten. Ik wens vanuit deze wetenschap iedereen veel kracht en gezondheid toe voor 2021 !

Verder hoop ik dat onze kungfuschool weer snel haar bewegingsvrijheid terug mag krijgen en dat wij onze beoefening weer samen kunnen gaan oppakken. Ik kijk er samen met julie naar uit….

Peter

1 comment on “Nieuwjaar in het teken van de Os

  1. Amaury 31 december 2020 / Reply

    Peter, mooie wensen retour aan jou. Laten we inderdaad hopen dat we weer spoedig samen kunnen trainen. Intussen ga ik – met de koppigheid van de Os – door met kungfu beoefenen in de buitenlucht. Stilstaan is achteruitgaan immers. Mooie jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.