Geen categorie

Tiende editie Advanced Kungfuweekend

We hebben de tiende editie van ons unieke kungfuweekend weer mogen afsluiten. De deelnemers aan mijn Advanced Kungfuweekend 2023 (15 in totaal) kunnen weer met een voldaan gevoel terugkijken op een erg geslaagd trainingsweekend. Het was top!

Als vanouds stond het weekend in het teken van verdieping en stimulering. Olaf heeft ook deze keer weer een enorme bijdrage geleverd in kennisoverdracht op het gebied van kracht- en balanstraining. Zijn technische uitleg werd meteen vertaald in diverse (pittige) workouts. Zelf heb ik diverse traditionele kungfuoefeningen afgewisseld met de beoefening van het rechte zwaard en een intensieve bokstraining.

Tussen alle trainingen door hebben we volop kunnen genieten van alles wat Waddeneiland Terschelling te bieden heeft: bos, duinen, strand en zee. Tijdens voorgaande edities hebben we wel eens de nodige weersontberingen moeten doorstaan maar nu was de stralende zon ons bijzonder goed gezind. Het kan niet anders dan dat de naar Spanje geëmigreerde Louis de warme zon in zijn koffer voor ons had meegenomen.

Dit is meteen ook een brug die ik wil gebruiken om het gevoel van dit kungfuweekend te beschrijven. Dit weekend brengt namelijk een gevoel van verbroedering dat moeilijk is te omschrijven. Dit gaat veel verder dan menigeen kan geloven. Maar als je emigreert naar Spanje en deze gelegenheid spontaan aangrijpt om deel van deze trainingsgroep te mogen uitmaken, dan geeft dat wel aan hoe diep en sterk deze band is gesmeed. Ondanks zijn wekelijks gemis is Louis nooit ver weg van ons geweest…

Maar ook de momenten van ontspanning mogen we zeker niet vergeten. Ik denk hierbij aan de gezamenlijke brunches en avondmaaltijden, de potjes tafelvoetbal, pool en tafeltennis of de relaxmomenten in het zwembad, de sauna of op de bank. Het delen van emoties en ervaringen tijdens deze momenten maakt de verbinding in de groep sterk. Iedereen is er voor elkaar en iedereen neemt als vanzelf taken op zich, zoals het voorbereiden van het eten, het vullen van de ‘zeehonden’ of het opruimen van de gemeenschappelijke ruimtes. Dankzij deze gestroomlijnde aanpak gaat er geen onnodige tijd verloren en hebben we ons ook nu weer volop kunnen concentreren op de intensieve trainingen en op elkaar.

Ik was bijna voor onze insiders vergeten te vermelden dat de traditionele gongda eindigde in een soort van status-quo. Cynthia en Gio konden dit maal niet het geschikte moment vinden voor een definitieve uitschakeling….

Op de terugreis realiseer ik me wederom hoe bijzonder het is leiding te mogen geven aan deze groep kungfubeoefenaars. Het weekend vloog voorbij en alle tijdsbesef ging verloren. Het kopje is in ieder geval weer geleegd en er is weer voldoende ruimte voor nieuwe uitdagingen…

Bedankt voor jullie inzet!

Peter

 

2 comments on “Tiende editie Advanced Kungfuweekend

 1. Louis Dreesen 12 september 2023 / Reply

  Wat een geweldige omschrijving van een top weekend. Beter kan niet. En dan ook nog huiswerk mee krijgen.
  In een woord: fantastisch. Op naar 2024.

  Louis

  • Peter van Sint Fiet 13 september 2023 / Reply

   Bedankt Louis. Het was alsof je niet weg bent geweest. Je bent altijd welkom. Groetjes Pe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.