Geen categorie

Het nieuwe jaar heb ik dit jaar op Chinese wijze samen met mijn gezin gevierd in China. Naast het vieren van deze jaarswissel van 2019 maakte ik tevens gebruik om met hen samen de cultuur en de tradities rond de Chinese vechtkunst te ervaren.

Het overgrote deel van mijn leven heb ik gewijd aan het doorgronden van de Chinese Martial arts. Vaak ben ik afgereisd naar verschillende delen van China om meer referentie te vinden in wat me bezighoud. Mijn familie heeft me altijd gesteund in deze eindeloze leerweg. Met het behalen van mijn grootvaderstatus was het moment rijp om mijn kleinzoon ook een gevoel mee te geven die hoort bij mijn onbegrensde passie.

Ik heb hem van kortbij de dingen aangereikt die voor mij hierbij essentieel zijn. Het gaat namelijk niet alleen om begrijpen maar ook om het gevoel dat hoort bij kungfubeoefening. Of hij er iets daadwerkelijk mee gaat doen is aan hem maar ik ben gerust dat ik hem dit nu heb kunnen meegeven. De weg begint met de eerste stap…

Het werd een unieke ervaring. Voor mijn zoon Olaf weer als een soort van homecoming.  Samen met mijn kleinzoon op zijn schouders heeft hij deze kleine knaap de wereld van zijn grootvader laten zien. Top, dit was een geweldige ervaring en mooi dat ik dit op deze wijze met hen kon delen. Naast nieuwjaarvuurwerk, Chinese draken en leeuwendansen hebben we menige kungfudemonstratie bezocht waar ik weer enkele oude kungfuvrienden mocht ontmoeten.

Respect – Kungfu still a way of life 

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.