Geen categorie

Martiale Kracht – WUGONG 武功

Na de zomervakantie breid ik mijn lesprogramma in mijn kungfuschool verder uit. Er is dan ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een nieuwe lesgroep Martiale Kracht – Wugong. Naast mijn wekelijkse kungfulessen komt er hiermee een lesgroep bij die zich bezighoudt met specifieke krachttraining.

Deze lessen komen voort uit mijn ervaring met ondersteunende oefeningen binnen de traditionele vechtkunst. Het is bewegingsprogramma waarbij het behouden van pure lichaamskracht centraal staat. Het gaat hierbij niet om het ontwikkelen van grote spiermassa maar om atletische spierkracht te trainen om mobiel te blijven. Geen isolerende oefeningen maar een training die zich vooral richt op de primaire bewegingsfuncties die ondersteunend werken aan de dagelijkse lichaamsbeweging. Het verbeteren van lichaamshouding, balans, coördinatie en conditie zijn de aandachtpunten voor de deelnemer van deze lesgroep.

Wekelijkse (iedere woensdagmiddag) vindt er onder mijn persoonlijke begeleiding een krachtworkout plaats van 16.00 – 17.00 uur in de gymzaal van Rothem. Ervaring met vechtkunst is voor het deelnemen niet nodig. Het is een krachttraining bedoeld voor mannen en vrouwen die reeds over een bepaalde mate van discipline en wilskracht beschikken en wekelijks in een kleine groep willen werken aan hun vitaliteit. Deze kleine lesgroep heeft wel een besloten karakter die ontstaat vanuit een persoonlijke afweging naar geschiktheid. Vanwege het behoudt van de groepsdynamiek zal vooraf een duidelijke afweging worden gemaakt naar het inpassen binnen de bestaande WUGONG trainingsgroep.

Reservering voor deze WUGONG lessen is net als alle andere lessen in mijn school verplicht. Het lidmaatschap van deze lesgroep bedraagt € 25,- per maand. Voor meer informatie en voorwaardes van mijn WUGONG-lesgroep kun je me op volgend mailadres bereiken  martialekracht@gmail.com . Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar in deze unieke lesgroep.

 

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.