Geen categorie

Individuele beproeving voor onze kungfufamilie

De maatregelen in bestrijding van het Coronavirus grijpen nog verder om ons heen. De gezamenlijke bewegingsroutines in onze kungfuschool zijn volledig ontregeld. Zelfs ons contact gebeurd nu volledig veilig op afstand via telefoon, mail of internet. Een verplichte afstand als beperking die ons vreemd is maar wel de meeste veiligheid biedt om elkaar te beschermen in deze dreigende situatie. Iedereen in onze school zal de kungfubeoefening missen zoals we die waren gewend.

De kungfubeoefening in onze school hebben we weliswaar in deze strijd tegen het virus moet stoppen maar onderhoud aan je eigen fysiek hoeft hierdoor niet uit te blijven. Ik roep jullie daarom hierbij op om in je vrije momenten je kungfubasisvaardigheden te oefenen. Zorg dat je een geschikt plekje vindt waar je een veilige zone met voldoende afstand en privacy naar anderen hebt. Veel ruimte hebt je hiervoor niet nodig. Denk niet te moeilijk in wat en hoe… overdrijf hierbij ook niet! Je kunt de herhaling van je basisvaardigheden prima gebruiken als workout om fysieke weerstand te behouden. Dit is namelijk de kracht van de geschoolde kungfukrijger. Hij bezit eigenschappen die hem individueel helpen zijn dagelijkse lichaamsbeweging op peil te houden.

 

 —-  Peter demonstreert Kalibu- xubu  —-

Denk hierbij aan de solo oefening van kungfubasishoudingen, basisvuiststoten of traptechnieken maar ook basisblokkeringen of de vele dierstijlbewegingen. Wissel qua opbouw af tussen langzame technische herhaling en explosieve krachtige oefening. Het is vooral de balans vinden en houden in je kungfubeoefening en hierbij niet te overdrijven. De kungfustijlvormen kunnen gebruikt worden als een totale bodyworkout… verder vergeet ook het stretchen van je spieren niet. Dus voldoende mogelijkheden voor kungfubeoefening. Los van de vraag; hoe vaak of hoe lang oefening, zit het geheim van resultaat in regelmatig doen en vooral volhouden.

Zie deze individuele periode dan ook vooral positief als een soort van mentale kungfubeproeving waarbij je tevens kunt werken aan je gezondheid.

Voor alle leden van mijn kungfufamilie verblijf vooral veilig en houdt afstand waar nodig.

Tot snel met veel qi,

Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.