Geen categorie

Familieles als afsluiter voor schoolvakantie

De laatste jeugdtraining voor de grote vakantie stond in het teken van een familieles. Onze jeugdleden mochten hun ouders en familie actief laten kennismaken met kungfuoefenen. Ondanks de enorme hitte was er een grote opkomst van onze jeugdgroep en ook veel ouders hadden zich aangemeld voor deze kungfules. Goed om te zien dat zoveel ouders deze sportieve uitdaging wilden aangaan!

Ik vind dit een mooi voorbeeld van ouderbetrokkenheid en positief stimuleren van het bewegingsinteresse van een kind. Niet vanaf de zijlijn, maar actief deelnemen aan een kungfules. Je stimuleert als ouder een actieve bewegingshouding bij het kind. Dit start met het belang inzien van zo’n gezamenlijke ervaring. Goed voorbeeld doet immers goed volgen… Het legt een basis voor het doorzetten en volhouden.

De ouders hebben tijdens deze basisles kungfu een inkijkje gekregen in mijn lesmethode en kunnen zien en beleven hoe we bij het aanleren van vechtvaardigheden dit vooral inzetten om concentratie, balans en zelfvertrouwen bij hun kind te stimuleren.

Er werd door iedereen intensief getraind. De kinderen waren extra gemotiveerd om zo goed mogelijk hun techniek uit te voeren. Deze kungfufamilieles was kortom een waardige afsluiter van een mooi en geslaagd kungfuseizoen. Top! Ouders bedankt voor jullie inzet en interesse!

Ik wens jullie allen een fijne vakantie toe.

Peter

Tijdens de schoolvakantie van 1 juli 2019 t/m  16 augustus zijn er geen lessen meer voor kinderen.

1 comment on “Familieles in tropische hitte

  1. Dennie Vrijnsen 25 juni 2019 / Reply

    Het was een leuke training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.