Geen categorie

Advanced Kungfu-weekend 2019 in teken van balans

De deelnemers aan mijn Advanced Kungfu-weekend kijken weer terug op een topgeslaagd kungfuweekend. Het Advanced Kungfu-weekend is een van de evenementen waar jaarlijks reikhalzend naar uitgekeken wordt. Met een selecte groep uit mijn school reis ik af naar de Waddeneilanden om de kern van mijn kungfubeoefening met hen te delen. Heel jammer voor diegenen die deze editie door omstandigheden hebben moeten missen. Voor Olaf was het extra sneu om achter te blijven. Pas geopereerd aan zijn knie en nog maar net bezig met herstel, bood deze situatie geen optie om met ons mee te reizen.

Balans en mindset                                         

Gedurende dit weekend stond balans centraal als thema tijdens alle trainingssessies. Voldoende momenten voor het legen van de geest en voor ontspanning gaven de juiste focus voor alle trainingsinspanning. Oefeningen voor focus en juiste mindset (Qigong en Neigong) droegen bij aan het gevoel van balans. Naast alle ondersteunende functionele kracht- en conditieoefeningen was er voldoende aandacht voor de oefening van de technische kungfubasis. Tijger-kraanvogeltechnieken werden afgewisseld met de oefening van het rechte zwaard (Jian).

Trainingsinspanningen werden tijdens deze dagen steeds opgevolgd door actieve ontspanning. We hebben vele fietstochten over het eiland ondernomen waarbij we ook menige strandtent hebben bezocht. Ook de jaarlijkse traditie van een duik in de koude zee bleef hierbij niet uit. Het werd een geslaagd sportief weekend waarbij de zon zorgde voor een intens vakantiegevoel. Top!

In ons avondprogramma zagen we ook nog kans om het wereldtitelgevecht boksen van AJ te analyseren. Ik denk dat de meesten het met mij eens waren dat het verlies van de regerend bokskampioen meer om het lijf heeft dan de wereldtitel. De populaire Brit zette zijn titel op het spel met een Amerikaanse tegenstander die niet van zijn kaliber is en reisde daarvoor bovendien af naar een bokstempel (Madison Square Garden) in het land van de onbegrensde mogelijkheden. De uitslag geeft een vertekend beeld. Had AJ niet te veel voorsprong op zijn uitdager? Naast het lengteverschil is AJ ook fysiek gewoon de beter getrainde bokser. Dit wereldtitelgevecht verliep naar mijn mening met weinig vuur. Het blijft een wedstrijd maar dit was niet wereldniveau-waardig…

De inspanning die in de ring werd geleverd doet bij mij de vraag rijzen of hiermee het sportbelang is gediend. Of maakt Amerika deze Britse boksheld tot slachtoffer van de harde dollar? Het blijft gissen naar de ware toedracht. Feit is dat de Amerikaanse underdog met onverwachte kwaliteiten op dit wereldpodium werd geplaatst. Jammer, dit is geen goede zaak voor de bokssport, die net qua populariteit in de lift zat.

Gongda-winnaar

Terugkomend op ons kungfuweekend. Er is nog één vermelding voor de insiders onbesproken: het gevaar van onze Chinese ninja. Traditiegetrouw zorgden de acties van de ninja – die altijd uit onverwachte hoek komen – weer voor veel commotie tussen alle trainingssessies door. Dit jaar kon Lico zich laten bijschrijven als winnaar van ons strategische spel Gongda. Ik probeer de ranglijst van winnaars van alle jaren compleet te maken maar jullie moeten me wellicht hiermee helpen. Graag zie ik jullie reactie terug op onderstaand lijstje…

Ranglijst KUNGFU GONGDA – Advanced Kungfu-weekend

 1. Olaf
 2. Bart
 3. Giovanni
 4. Arnaud
 5. Sam
 6. Mara
 7. Lico

2 comments on “Advanced Kungfu-weekend 2019 in teken van balans

 1. Amaury 4 juni 2019 / Reply

  Mooi verslag van een zeer geslaagd weekend! Geweldige sfeer, afwisselende trainingen, mooie relax-, eet- en drinkmomenten (vooral het ‘Scelling Blond’ smaakte me goed), zon, zweet en zee; kortom genieten met een grote G. Iedereen bedankt!

 2. Bart 5 juni 2019 / Reply

  Mooi artikel dat recht doet aan wederom een geweldig trainingsweekend. Ik verlang weer terug naar het zand. Met slechts 1 Gongda overwinning op zak sta ik in ieder geval onderaan de ranglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.