Geen categorie

Aanschaf van eigen trainingsmateriaal

Vanwege de coronamaatregelen beperken we momenteel het persoonlijke contact in onze kungfulessen zoveel mogelijk. Deze bewust veilige aanpak geldt ook voor het gebruik van ons trainingsmateriaal. Bij het wisselen in gebruik van onze verschillende tools ontsmetten we deze tussentijds en houden we rekening met een slimme organisatie in het gebruik ervan in de lessen. 

Eigen bokshandschoenen

Komende week staat de contacttraining weer op ons lesprogramma. Wat betreft het boks-onderdeel wil ik dat mijn leerlingen voorlopig géén gebruik maken van de handbeschermers van onze school. Wil je dit belangrijke trainingsonderdeel toch kunnen meevolgen in de komende periode, dan zul je dus over eigen bokshandschoenen moeten beschikken (waarmee je ook thuis kunt trainen).

Aanschaf van zulke trainingsbokshandschoenen hoeft niet duur te zijn. Bij Decathlon bijvoorbeeld zijn voor ons doel kwalitatief goede bokshandschoenen te krijgen voor een relatief kleine prijs (circa € 25,-). Om een uniform beeld te kunnen handhaven in onze school, wil ik jullie vragen om te kiezen voor zwarte bokshandschoenen. Eventuele details in een andere kleur vormen geen probleem. 

Gewicht van 12 oz

Belangrijk is verder dat jullie kiezen voor het gewicht (de maat) 12 oz. Dit gewicht is prima geschikt voor mensen van 60-75 kg en voor de doeleinden waar wij ze voor gebruiken in onze trainingen. Kinderen kunnen eventueel een lager gewicht kiezen, zoals 10 oz, aangezien het gewicht (de maat) ook van invloed is op de handomvang. Het beste is om de handschoenen eerst even te passen.

Voor alle zekerheid: de bokshandschoenen waar we het hier over hebben zijn dus NIET hetzelfde als de vingerloze knuckles die we gebruiken bij het sparren en het vrije gevecht! De aanschaf die ik van jullie vraag om jullie kungfu-uitrusting mee te completeren betreft reguliere bokshandschoenen. Om een idee te krijgen hoe deze eruitzien, kun je deze link aanklikken: http://bit.ly/boxinggloves12.

Nuttige investering

Houd rekening met deze aanpassing in het gebruik van ons lesmateriaal. Als alle leerlingen op korte termijn hun trainingsspullen in orde hebben, dan kunnen de lessen met het boks-onderdeel – die continu zullen blijven terugkomen in onze kungfulessen – probleemloos doorgang vinden. Het is een vrij bescheiden investering die jullie veel zal opleveren. Dank alvast voor jullie snelle medewerking.

 

Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.