Geen categorie

Outdoor kungfutraining voelt goed

Onze eerste kungfules in de buitenlucht bracht ons meteen weer het goede gevoel waar we al zo’n lange tijd naar hunkeren. Elkaar terugzien als een grote kungfufamilie was de grote plus van deze eerste buitentraining. Het is de drijvende kracht achter onze kungfuschool.

Na een korte inforonde werd deze zaterdag 30 mei de draad van kungfubeoefening weer samen opgepakt. Alle voorzorgen waren genomen om dit veilig te laten gebeuren. De grote groep deelnemers (25 personen) had zich netjes vooraf aangemeld om deel te mogen nemen aan deze outdoor-kungfutraining.

Old-school warming-up, aangevuld met enkele dynamische krachtoefeningen, zette meteen de toon qua inspanning. Menigeen overviel al snel het gevoel dat er werk aan de winkel was. Herhaling van kungfubasishoudingen in combinatie met basisstoten en traptechnieken vormen het fundament van onze oefeningen in deze periode met veilige afstand. Een nieuwe driloefening van vuistzwaaislagen werd geïntroduceerd. Ook deze Wǔshù dìngshi 武术定势 zal een vast ingrediënt worden tijdens de komende trainingssessies.

 

 

Het duurde overigens niet lang of de sterke arm (politie) had ons gespot op het openbare grasveld. Op afstand kwamen ze wellicht controleren of we ons hielden aan de geldende veiligheidsnormen. Geen enkel probleem, een schoolvoorbeeld van hoe het moet!

De nieuwe gang van zaken in onze kungfuschool is hiermee gestart. Nog niet zo vrij en onbezonnen als voorheen, maar het besef dat het anders moet is iedereen wel duidelijk. We gaan onze lessen anders organiseren en moeten nog wachten hoe dit gaat worden. Voorwaarden voor sportieve activiteiten binnen moeten nog worden geformuleerd. Dit zal niet meer lang op zich laten wachten.

Wat betreft de veranderingen in mijn kungfuschool wil ik het volgende even algemeen aanhalen. Ik heb (begrijpelijk) veel reacties en mails ontvangen over het stopzetten van de kungfulessen aan mijn jeugdgroep. Teleurstelling vermengd met begrip en onbegrip in deze kwestie. Het is toch een maatregel die niet in twijfel hoeft te worden getrokken. Het is in het belang van mijn kungfuschool en de kwaliteit die ik persoonlijk wil blijven geven aan mijn kungfulessen. Het blijft moeilijk en pijnlijk om te aanvaarden, maar het is ook een gegeven van respecteren en accepteren van mijn keuze.

 

 

Tot slot: Het weer werken aan je fysieke en mentale fitheid is met deze outdoor-training voor alle deelnemers een feit. Spieren, lichaam en geest zijn weer op een aparte wijze belast. De martiale geest en het vuur van de draak zijn weer aangewakkerd. Voor komende zaterdag staat er weer een outdoor-training gepland. Zorg dat je de komende week kungfuoefeningen herhaalt. Eventueel niet-doorgaan i.v.m. met slecht weer meld ik 1 uur voor aanvang les in ons nieuwsblok. Aanmelden voor deelname gaat weer via onze site. Er is geen beperking qua deelnemers. Enkele zwartebanddragers zullen, i.v.m. de groepsgrootte, assistentie bieden in de begeleiding van de training.

Met veel Qi, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.