Kleine krijgers mochten ook VKS-podium betreden

 

 

Na de niveautoets van onze volwassen leden werd gisteren ook aan onze kungfujeugdgroep de kans geboden om hun kungfuvaardigheden te demonstreren voor onze VKS-jury. Dit is voor deze kleine krijgers altijd een erg spannende aangelegenheid. Niet alleen kijken hun ouders en familie vanaf de zijlijn mee naar hun verrichtingen, maar ook komen ze in een kungfuomgeving terecht die hun fantasie erg prikkelt. Onze sportzaal ademt dan kungfu – the Chinese martial art. Ik vind het altijd knap hoe kinderen de complexe kungfubewegingen ondanks al deze afleidende omstandigheden zo goed weten te reproduceren. Ieder op zijn eigen niveau en met zijn beleving.

 

Zelfvertrouwen

Net als bij de volwassenen werd er ook bij de jeugdige deelnemers onderscheid gemaakt in beoefeningsniveau. Voor onze insiders niet meer vreemd, maar voor de leek toch vermeldenswaardig: tijdens onze kungfuniveautest blijft prestatie een ondergeschikte rol hebben. Het deelnemen aan en het plezier hebben in kungfu staat bij ons centraal. Dit zorgt voor houvast en is de juiste weg naar zelfvertrouwen bij het kind. We gebruiken onze beoefeningsnorm bij het geven van positieve feedback en waar nodig geeft de VKS-jury verbeterpunten aan.

 

 

Op gedisciplineerde wijze wisten alle kandidaten deze avond de VKS-eis te halen. Enkelen onder hen slaagden er zelfs in om boven onze bewegings- en beoefeningsnorm hun kungfuvaardigheden te demonstreren.

 

 

Tijdens de pauze waarin de jury overlegde, gaven twee van mijn zwartebanddragers een demonstratie van kungfu op het meesterniveau. Giovanni Schulteis en Bart Rijnbout demonstreerden Yong Dao Quan (Basisstijlvorm) en Sunwukong Nangun (stijlvorm Zuid-Chinese vechtstok). Zij lieten hiermee zien hoe vechtkunst op een volwassen manier wordt beoefend. Dit werd erg gewaardeerd door publiek en jeugdgroep.

De VKS jury ging nadien over op het bekendmaken van de behaalde resultaten;

 

2e chuji duan
Gijs Duyx
Dylan Foppen
Zoe Foppen
Keano Rijks
Dante Mares
Jadon Roberts
3e chuji duan
Dante Mares
Jadon Roberts
4e chuji duan
Owen Lenselink
5e chuji duan
Kay Habets
Sid Helmig
6e chuji duan
Pol Caris
Victor Kuipers
Oscar Kuipers
Yngvar Schlameisen
Casper Van de Ven

Top, gefeliciteerd met het behaalde niveau!

Peter, Johan Louis en Denny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *