Zwartebandniveau – Heidaiji 黑带级

ONDERHOUD

Het bereiken van meesterschap (zwarte band) in kungfu is maar voor weinigen weggelegd. Het is een status in de martial arts die duidt op een afgelegde weg. Los van stijl of soort martial arts, het behalen van dit niveau geeft voor iedereen een erg trots gevoel. Het gaat evenwel niet om de geleverde prestatie maar om de erkenning van de getoonde discipline tijdens de afgelegde weg. Een weg die niet gemeten wordt in tijd of lengte maar een oneindig pad vol respect, loyaliteit en hard werken. Dit geeft het unieke karakter van deze titel weer. Deze essentie mag niet verloren gaan.

In mijn vechtkunstcarrière heb ik vele leerlingen gebracht naar dit niveau maar er zijn maar 5 zwartebanddragers die actief dit niveau bij mij onderhouden. Ik ben megatrots op deze personen met wie ik het pad van de traditionele kungfubeoefening vervolg.

Het hebben van deze vechtkunststatus kan een horizon bieden maar mag geen doel zijn. Het blijft in mijn zienswijze dan hangen bij een geleverde prestatie. Een soort van momentopname. Het behalen van een zwarteband kungfu is de eerste stap op de weg naar het ware meesterschap. Het onderhoud van dit niveau is de meest ultieme test die de bezieling van de beoefenaar op de proef stelt. Kennisdeling werkt in deze fase verruimend en leidt tot bewustwording van het eigen kunnen.

Het specialiseren naar eigen inzicht vormt het karakter van de ware meester. Deze leerweg is oneindig en kent geen onderbreking.

– KUNGFU A WAY OF LIFE –

MASTER
Duration:90 min
Location:Sportzaal Rothem
Class Type:Zwarteband kungfu
Class Size:10