Geen categorie

Reserveer alvast donderdag 19 december in je agenda. Er is dan geen kungfules maar een kungfu filmvoorstelling. Ook voor onze volwassenleden namelijk staat er dit jaar weer een gratis filmvoorstelling op het programma. De kleedruimte van onze gymzaal is de plaats waar we op donderdag 19 december deze film gaan vertonen. Aanvang film is 18.30 uur.

Het verzoek om je tijdig aan te melden via email kungfuwushumaastricht@gmail.com  als je deze kungfufilm wilt komen bekijken. Net als vorig jaar de vraag aan iedere bezoeker dan zijn eigen drankje mee te nemen. Voor de hapjes zorgen we deze avond dan zelf wel.

We gaan dit jaar de oldschool kungfufilm De 5 Shaolinmasters draaien. Het is een Chinese kungfufilm over de ontsnapping van enkele monniken aan de brandende Shaolin-tempel nadat de Qing-soldaten de Shaolin-tempel hebben vernietigd.

Een groep van 5  gezworen bloedbroeders weten naar het zuiden van China te ontsnappen,  weg van de Qingmacht. Ze willen van hieruit de verrader identificeren die de Shaolin-tempel heeft verkocht aan het geldende gezag. De 5 patriotten lijden onder voortdurende nederlagen van de kungfu-experts van de Qing soldaten en keren terug naar de tempelruïnes van Shaolin om hun kungfutechnieken te vervolmaken en zo wraak te kunnen nemen voor het vernietigen van de shaolin-tempel en het doden van al hun kameraden.

Een typische heldenepos uit de Chinese geschiedenis vol met mooie kungfuscenes waarbij vele overeenkomsten en parallellen van onze kungfustijl zijn te herkennen.

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.