Geen categorie

Kaoshi kungfuniveautoets geslaagd evenement voor onze school

Zaterdagochtend 15 oktober was er voor een selecte groep van mijn school weer het moment om deel te nemen aan de halfjaarlijkse VKS-kungfuniveautoets. Onze kungfubond (de VKS –Federatie voor traditionele Chinese vechtkunst) werd vertegenwoordigd door Wim Keularts. Naast een kleine deelnemersgroep uit de basisgroep van mijn kungfuschool stonden er ook leerlingen uit mijn gevorderdengroep, die hun verworven kungfuvaardigheden mochten gaan demonstreren. Dit deden zij ten overstaan van een groot publiek van medeleerlingen, ouders, familie en vrienden. Het VKS-podium was hiermee al op voorhand een geslaagd evenement.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De deelnemers uit de basisgroep waren hoofdzakelijk voormalige jeugdleden die doorstromen naar onze volwassen kungfubeoefening. Wim Keularts vond hen al snel voldoende presteren om een stap verder te mogen maken in kungfubeoefening. Opvallend in deze basisgroep was de deelname van Ralph de Vos. Hij ontving veel complimenten voor de wijze hoe hij – als zwartebanddrager in kungfu – mentaal omgaat met het deelnemen aan deze VKS-basistest. Ondanks zijn behaalde prestaties bij een andere kungfuschool staat hij opnieuw open om zijn horizon op het pad van de Chinese vechtkunst nog verder te verbreden. Chapeau! Anita en Dennie maakten in deze deelnemersgroep met hun getoonde prestaties ook duidelijk dat ze klaar zijn om aansluiting te vinden bij het hoger niveau binnen mijn kungfuschool.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De groep met het hogere niveau ging nog een stap verder. Ook zij ontvingen veel lof van de examinator op diverse toetsonderdelen. Wim onderstreepte nog eens dat het geen makkelijke weg is die je aflegt in de Chinese vechtkunst en dat het verfijnen van vaardigheden een proces is van jaren volhouden. Voorbeeld hiervan is Thomas, die al sinds 1998 wekelijks trouw zijn kungfulessen in mijn school volgt. Het maakt me trots om een leerling te zien groeien als persoon van kind naar ouderschap. De gedrevenheid hoe hij iedere uitdaging tegemoet gaat is apart te noemen. Maar dan wil ik zeker ook Johan niet vergeten te noemen. Een man met een echte vechtkunstziel. Het is speciaal om zijn vuur en gedrevenheid te ervaren. Respect.

Maar de grote uitschieters van dit Kungfu Kaoshi waren toch wel de dames Cynthia en Mara, die op indrukkende wijze hun mannetje stonden. Zij bewijzen duidelijk dat deze traditionele martial art ook de vrouw in haar kracht kan brengen. Wim complimenteerde hen terecht met de wijze waarop ze hun zelfverdedingstechnieken uitvoerden en de stijl- en wapenvormen liepen. Top, met wat voor doorzettingsvermogen ze deze weg van de vechtkunst volgen.

Met trots kan ik melden dat de volgende resultaten in mijn kungfuschool zijn behaald:

2e Duan
Owen Lenselink
Liv Reijnders
Ralph de Vos

3e Duan
Yngvar Schlameisen

6e Duan
Anita Sagi
Dennie Vrijnsen

7e Duan
Mara Herberigs
Johan van Haaren
Cynthia Nelissen
Thomas Martens

Ik bedank hierbij alle mensen die hebben meegeholpen en ook alle aanwezigen die hun belangstelling toonden. Hiermee wordt betrokkenheid getoond naar onze kungfuschool toe. Het gaat het gevoel van een sportclub voorbij… Het onderstreept de martial spirit die hoort binnen deze unieke kungfufamilie. Alles bijeengenomen een succesrijk evenement voor onze kungfuschool. Nogmaals gefeliciteerd allen.

Jullie shifu Peter

2 comments on “Kaoshi kungfuniveautoets geslaagd evenement voor onze school

  1. Louis Dreesen 16 oktober 2022 / Reply

    Wat een prestatie.
    Van harte gefeliciteerd allen.

  2. Andy 16 oktober 2022 / Reply

    Iedereen van harte gefeliciteerd! Ik vond het als beginneling erg fijn om erbij te zijn. Wat bijzonder voelbaar was, was de onuitgesproken steun van de groep naar iedere examenkandidaat toe. Wat ook duidelijk voelbaar is, is dat het ondanks de toch wel uitputtende beproeving inderdaad gaat om het pad dat je je hebt afgelegd en hoe het onderdeel wordt van je dagelijks leven. Ik heb dat nog nooit eerder zo ervaren. Heel fijn om als beginneling in zo’n warme, eensgezinde groep te zijn terecht gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.