Geen categorie

Jianzi kampioenschap succesvol VKS evenement

Afgelopen donderdag vond het jaarlijkse jianzi kampioenschap voor kungfuscholen weer plaats. Sinds coronabeperking was het na 2 jaar wachten eindelijk weer mogelijk om deze wedstrijd onder de leiding van de verenigde kungfuscholen (VKS) te organiseren. Gastheer was dit maal Kungfu Wushu Maastricht in de gymzaal van Rothem.

Het werd zeker gezien de opkomst een erg geslaagde VKS onderneming waaraan iedere deelnemer veel plezier beleefde. Onderlinge verbroedering staat bij dit VKS event hoog in het vaandel. Er was dit maal gekozen om in teamverband van 2 personen de sportieve strijd met de Mongoolse pluim aan te gaan. Het lot was bepalend voor het vormen van deze gemengde teams.

Ondanks de gezellige sfeer van deze avond was er ook een gevoel van serieuze strijd om te gaan winnen. De kampioenstitel werd dit jaar opgeëist door het team met Guus Dinjens en Pascal Lejeune. Guus geen onbekende bij het Jianzi spel had deze VKS titel ook het vorig jaar al in zijn bezit. Zijn Jianzi skills laten menigeen vaak in een schaduw staan…

De felicitaties van deze avond waren voor hem dubbel. Wim Keularts greep deze sportgelegenheid als voorzitter van de federatie kungfuscholen tevens aan om de behaalde diploma voor nieuwe zwartebandragers uit te reiken. Guus en John Humblet sluiten hiermee officieel aan bij het team actieve zwartebanddragers van de Verenigde Kungfuscholen Zuid – Nederland.

Het VKS bestuur wenste ter afsluiting iedereen fijne feestdagen en een gezonde start voor 2013 toe. Zij zullen snel werken aan de VKS agenda met nieuwe evenementen voor alle kungfuscholen voor het komend kungfuseizoen.

Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.