Geen categorie

Geslaagde outdoor-kungfu ondanks dreigende wolken

De voorspellingen op Buienradar gaven ons vanochtend niet veel hoop. Toch besloot ik, met enig gevoel van twijfel, deze tweede outdoor-kungfu door te laten gaan. En dit bleek achteraf een goede keuze; de weergoden bleven ons goedgezind. Met zelfs een doorbrekend zonnetje konden we met onze groep de kungfutraining weer oppakken.

Onze trainingen bestaan momenteel alleen uit solo-oefeningen waarmee we op slimme wijze onze kungfubeoefening wekelijks kunnen onderhouden. Vanochtend startten we met een schaduwboks- en trapoefening door Olaf, waarna de groep in drie kleinere groepjes werd verdeeld om de aandacht toe te spitsen op enkele nieuwe vuistzwaaislagen. We sloten de training af met de oefening Zhàn zhuāng een staande qìgōng oefening waarbij het aandachtig oefenen van ademhalingstechniek en ontspanning de weg brengt naar de oerenergie.

De focus tijdens deze buitentraining lag weer op het behoud van de juiste afstand naar elkaar toe. Voor iedereen is er weer voldoende kungfuhuiswerk om mee te nemen.

Volgende week zaterdag staat er weer een outdoor-training gepland. Let vooral op waar onze vlag neerstrijkt in het park!

Ik wens iedereen een fijn weekend toe.

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.