Geen categorie

Geslaagd voor zwarte band

Met trots kan ik jullie melden dat afgelopen zaterdag twee leerlingen van mijn kungfuschool de toetsing voor de 8e Duan met succes hebben doorstaan. Met respect voor de traditie van de Chinese vechtkunst demonstreerden deze twee kandidaten in een besloten sfeer hun verworven kungfuvaardigheden. John Humblet en Guus Dinjens hebben met glans en succes het examen voor zwarte band afgelegd, in aanwezigheid van de grootmeesters Ger Brandse en Wim Keularts namens onze kungfufederatie Verenigde Kungfu Scholen Zuid-Nederland.

 

 

Het bereiken van deze felbegeerde zwarte gordel is geen vanzelfsprekendheid binnen onze kungfubond VKS. Aan de basis hiervan ligt een onafgebroken intensieve trainingsperiode. Om dit moment te bereiken hebben John en Guus in mijn school een leerweg (武士道 wushidao) gevolgd van zo’n 20 jaar kungfulessen, meerdere keren per week. Het gaat op deze weg evenwel niet om het afleggen van een bepaalde tijdlijn, maar om de wijze van toewijding waarmee ze samen met hun shifu een ontwikkeling hebben doorgemaakt.

 

 

Deze afgelegde weg heeft in de vechtkunst aanzien en verdient groot respect. Het getuigt namelijk van een enorm doorzettingsvermogen om – ondanks tussentijdse teleurstellingen of soms moeilijke periodes in het leven – wekelijks te blijven werken aan het beoefenen en verder aanscherpen van je kungfuvaardigheden. Het voelt als een overwinning vol van zelfkennis en vormt als zodanig het fundamentele karakter (尚武shangwu – martial spirit) dat hoort bij dit kungfubeoefeningniveau.

John en Guus, met het behalen van dit hoge niveau worden jullie eervol bijgevoegd aan de eregalerij van actieve zwartebanddragers van mijn kungfuschool. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

 

 

Voor al mijn leerlingen in dit verband de passende quote:

Een kalme en rechtvaardige geest is een eeuwige wens om te beseffen dat het afleggen van een lange en moeilijke weg nodig is om de zelfdiscipline te vinden zonder beïnvloed te worden door de dagelijkse dingen van buitenaf

Jullie shifu Peter

 

(Datum van de officiële diploma-uitreiking zal nog volgen)

 

 

 

5 comments on “Geslaagd voor zwarte band

 1. Louis Dreesen 29 oktober 2022 / Reply

  Van harte gefeliciteerd John en Guus. Geweldige prestatie en dik verdient.

 2. Ton 29 oktober 2022 / Reply

  Naast aandacht en tijd voor werk, familie en huis is dit ongekend. Fantastische prestatie !

 3. Carlijn 29 oktober 2022 / Reply

  Gefeliciteerd John en Guus!! Trots op jullie. Welkom bij de club, als ik dat zo mag zeggen.
  Toppers!!

 4. Andy 30 oktober 2022 / Reply

  John en Guus, wat een geweldige prestatie zeg! Van harte gefeliciteerd!!

 5. Joost Mommers 3 november 2022 / Reply

  Van harte gefeliciteerd Guus en John. Wat een indrukwekkende prestatie, top!
  We kennen John al ‘van kleins af aan’ en zijn erg trots op hem. Geweldig gedaan, geniet van het succes. Groet, Marij en Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.