武功 WUGONG – Martiale Kracht

Naast mijn wekelijkse kungfulessen heb ik ook een lesgroep WUGONG. In deze les wordt met behulp van een specifiek krachtprogramma gericht aandacht besteed aan het verbeteren van lichaamscoördinatie. Centraal hierbij staat het leren leggen van de verbinding van kracht met lichaamsbeweging.

Ondersteunende oefeningen

Mijn lessen komen voort uit de ervaring met Buzhu yundong 補助運動, ondersteunende oefeningen uit de traditionele Chinese vechtkunst. Een bewegingsprogramma waarbij het behouden van pure lichaamskracht centraal staat. Het gaat hierbij niet om het ontwikkelen van grote spiermassa maar om atletische spierkracht te trainen om mobiel te blijven. Geen isolerende oefeningen maar een training die zich vooral richt op de primaire bewegingsfuncties die ondersteunend werken aan de dagelijkse lichaamsbeweging. Naast het ontwikkelen en behouden van lichaamskracht staat vooral de connectie met de geest centraal.

Wekelijks vindt er onder mijn persoonlijke begeleiding 2 wugong-workouts plaats. Deze specifieke krachttraining richt zich op mannen en vrouwen die reeds over een bepaalde mate van discipline en wilskracht beschikken om wekelijks te willen werken aan hun vitaliteit. Ervaring met vechtkunst is voor het deelnemen aan deze training is niet nodig. Wel is het bekend zijn met lichamelijke krachtoefeningen (crossfit-achtig)  en ervaring hebben met de bepaling van eigen inspanningsgrens is gewenst.

Deze krachtworkouts vinden iedere woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur  en maandagavond van 18.30-19.30 uur plaats in onze sportzaal te Rothem. Het zijn trainingen in een kleinere besloten groep. Reservering voor deze WUGONG lessen is net als alle andere lessen in mijn school verplicht (1 dag vooraf).

Voor vragen omtrent het lidmaatschap  van onze WUGONG-lesgroep mailen met  kungfuwushumaastricht@gmail.com

Specifieke krachttraining
Duration:60 min
Location:Gymzaal Rothem
Class Type:Groepsles
Class Size:10
Price:€ 25,- per maand