武功 WUGONG – Martiale Kracht

Naast mijn wekelijkse kungfulessen heb ik ook een lesgroep WUGONG. In deze les wordt met behulp van een specifiek krachtprogramma gericht aandacht besteed aan het verbeteren van lichaamscoördinatie. Centraal hierbij staat het leren leggen van de verbinding van kracht met lichaamsbeweging.

Ondersteunende oefeningen

Mijn lessen komen voort uit de ervaring met Buzhu yundong 補助運動 ondersteunende oefeningen binnen de traditionele Chinese vechtkunst. Het is bewegingsprogramma waarbij het behouden van pure lichaamskracht centraal staat. Het gaat hierbij niet om het ontwikkelen van grote spiermassa maar om atletische spierkracht te trainen om mobiel te blijven. Geen isolerende oefeningen maar een training die zich vooral richt op de primaire bewegingsfuncties die ondersteunend werken aan de dagelijkse lichaamsbeweging. Een bewegingsprogramma waarbij het ontwikkelen en behouden van lichaamskracht maar ook de connectie behouden met de geest centraal staat.

Wekelijks vindt er onder mijn persoonlijke begeleiding een Wugong-workout plaats. Deze specifieke krachttraining is bedoeld voor mannen en vrouwen die reeds over een bepaalde mate van discipline en wilskracht beschikken om wekelijks in een kleine groep te willen werken aan hun vitaliteit. Ervaring met vechtkunst is voor het deelnemen niet nodig. Wel is het bekend zijn met lichamelijke krachtoefeningen en ervaring hebben met de bepaling van eigen inspanningsgrens gewenst.

Deze Wugong workout vindt iedere woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur  en maandagavond van 18.30-19.30 uur plaats in onze sportzaal te Rothem. Reservering voor deze WUGONG lessen is net als alle andere lessen in mijn school verplicht (1 dag vooraf).

Voor vragen omtrent deze WUGONG-lesgroep mailen met  kungfuwushumaastricht@gmail.com

Specifieke krachttraining
Duration:60 min
Location:Gymzaal Rothem
Class Type:Groepsles
Class Size:10
Price:€ 25,- per maand