Kungfufamilie van de traditionele kungfuschool

Met de introductie in de jaren 70 van kungfuscholen in het Westen was de wereld van de Martial Arts alleen weggelegd voor diegene die bewust op zoek was naar een sportieve vechtkunstuitdaging. Door alle mystieke indicaties en zware omstandigheden hoe de oldschooltraining van CHINA (om de ultieme krijgskunstbeoefenaar te vormen) werd lesgegeven was de beoefening van Martial Arts alleen bestemd voor de echte durfal. Met name vanwege nadruk op de rol als voorbereiding in het aangaan van strijd in diverse harde competitie en contactvormen leek het deelnemen aan deze lessen niet voor iedereen weggelegd.

Zelf kan ik me de tijd als jongen ook nog goed herinneren dat ik toetrad tot een lesgroep met maar 8 deelnemers. In een sfeer van onderlinge strijd om de beste te worden was geen enkele fysieke uitdaging te groot. Het lesgeven was bestemd voor dojo meesters die in metaforen spraken en quotes herhaalden van hun oosterse helden (Bruce Lee, Jacky Chan, Gordon Liu, Jet Li en de vele westerse klonen) van het witte filmdoek.

Toch prijs ik me gelukkig dat ik de drempel van mijn kungfuschool vanaf de start gewoon lager heb weten te leggen. Daarbij is de mystiek rond de traditionele vechtkunst door de bereikbaarheid van informatie via internet en youtube gewijzigd. Met een soort van  opheldering van de vele fabels rond de traditionele vechtkunst is de moderne vechtkunstschool toegankelijker geworden.

In mijn kungfuschool proberen mannen, vrouwen, jongens en meisjes wekelijks mijn lessen te volgen en genieten ze van de veilige familiaire sfeer waarin kungfulessen worden gegeven. Mijn vechtkunstopleiding biedt een training met vele smaken en voor alle leeftijden die een weg volgen in het verbeteren van lichaamskracht en conditie voor het scheppen van balans tussen lichaam en geest. Deze wijze woorden vormen de leiddraad waarmee alle niveaus binnen mijn school wekelijks hun eigen doelen nastreven. Zo is het beeld in mijn kungfuschool niet vreemd dat vader naast dochter en zoon op respectvolle wijze vechtkunstbeoefening met elkaar deelt.

Ik ben trots op mijn kungfufamilie en de bijdrage die ik kan leveren aan de beeldvorming van de Chinese vechtkunst!

Peter

—————   KUNGFU WUSHU MAASTRICHT  中国功夫武术馬斯特里赫特   —————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *