Geen categorie

Kungfutoets (功夫考試 kungfu kaoshi) voor jeugdgroep

Afgelopen maandag waren we weer getuigen van het halfjaarlijkse kungfukaoshi (niveautoets kungfu) voor onze jeugdgroep. De deelnemende kinderen hadden zich in voorafgaande lessen reeds gekwalificeerd om hieraan deel te nemen. Ons VKS jurylid had deze avond enige pech om tijdig aanwezig te zijn maar kon, met enige vertraging, het toch redden om deze kungfutoets bij te zitten. Onze deelnemers hadden met dit voorval wel nog even de tijd om enkele zaken op rij te zetten en te oefenenen. Het getuigt van enorm improvisatievermogen (en het aan de kant zetten van) hoe de VKS organisatie hiermee weer omging. Top Wim.

Voor deze avond nam zwartebanddrager Giovanni de taak als bevrager van deze jeugdtoets voor zijn rekening. Er was in de groep deelnemers sprake van een generatie starters en een klein groepje die de basisvaardigheden net begint te meesteren. Voor de toeschouwers is het altijd interessant om de kinderen op verschillende niveaus bezig te zien. Aspecten als discipline, balans- kracht- en fundamentele bewegingsvaardigheden kwamen op deze kungfutoets uitgebreid aan de orde.

Voor onze VKS official was er geen kind die niet aan de VKS eisen voor deze jeugdtest voldeed. De resultaten van deze kungfutoets werden achteraf kort door hem nog even tegen het licht gehouden. Alle deelnemers mochten voor hem een trede verder op de ladder van hun kungfubeoefening. Naast het behaalde resultaat presteerden onze kleine krijgers vooral weer met veel plezier. Voornaamste winst van deze kungfutest is het zelfvertrouwen in eigen kunnen dat groeit door deze officiële erkenning op het podium van onze kungfufederatie.

De volgende resultaten werden door onze jeugdgroep behaald:

 

BASISNIVEAU JEUGD GRAAD GEVORDERDNIVEAU JEUGD GRAAD
Dante Mares 2 Pol Caris 5
Jadon Roberts 2 Oscar Kuipers 5
Victor Kuipers 5
MIDDENNIVEAU JEUGD Yngvar Schlameisen 5
Owen Lenselink 3 Casper van de Ven 5
Kay Habets 4 Gustavo Cidral 6
Sem Felix 4
Sid Helmig 4

 

Van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!

Tevens dank aan alle vrijwilligers die deze avond standby stonden om dit evenement weer op deze wijze  mogelijk te maken.

Peter

————— KUNGFU WUSHU MAASTRICHT 中国功夫武术馬斯特里赫特 —————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.