Geen categorie

De Wŭguan 武館 als soort van heilige plek

 

Het voelt voor ons als het betreden van heilige grond…, we mogen in onze school weer samen kungfu gaan oefenen. Hiermee vervolgen wij onze zhanshi dao 战士道 – de weg van de krijger. Een pad van vallen en opstaan maar niet opgeven, dat is wat ik ervan vind.

Ik kon het niet laten om mijn boek van verandering te raadplegen. Het beschrijft het volgende voor deze situatie. Een teken over tegenspoed en uitputting.

“Een boom ontmoet in zijn groei soms weerstand wanneer hij niet in staat is zijn wortels uit te spreiden. Zeker wanneer hij in een droge periode gebrek aan water heeft. Je kunt je beperkt voelen en iets niet kunnen wat je graag wilt, dat is wrang en bitter. Maar dan toch doorgaan onder zulke omstandigheden leidt tot een enorm vertrouwen in jezelf.”

Na onze ‘val’ staan we nu weer op en verruilen we onze online-lessen voor de live-kungfulessen in onze trainingszaal in Rothem. Op zaterdag 15 januari gaan de deuren van onze wuguan weer open!

Verplicht voor deelname:

  • vooraf aanmelden via onze site
  • tonen van geldige QR-code
  • thuisblijven bij klachten
  • handen wassen/ontsmetten
  • aandacht voor ventileren
  • afstand houden in kleedruimte

 

Als je je visie weer herwint, wordt een dal omgezet naar groei. Het is de veerkracht die je pad doet hervatten. Dus blijf in ieder geval positief denken!

 

Respect voor zhanshi dao – 尊重展石道

 

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.