Geen categorie

 Achtste editie VKS Dashiban 大师班 – kungfumasterclass

 

De 8ste editie van onze VKS Dashiban heeft afgelopen zaterdag 15 april 2023 weer plaatsgevonden. De laatste jaargang van dit VKS evenement was al een aardige tijd geleden namelijk 2019. De nasleep van alle coronamaatregelen hebben ook voor ons een flink zwart gat geslagen in de tijd. We hebben deze periode gelukkig nu ver achter ons liggen. Toch hebben we tijdens deze periode niet stilgezeten. Samen met Wim en Ger heb ik in deze periode menig trainingsuur doorgebracht in de afstemming van onze bronkennis met betrekking tot de tijgerkraanvogel stijlvorm.

 

Dit jaar maakte het voor ons samenwerkingsverband Verenigde kungfuscholen weer mogelijk om een kungfu masterclass te organiseren. Het voelde voor ons weer vertrouwd om in een Sporthal ‘t Vroendel met zo’n grote groep de Zuid Chinese vuiststijlvorm HuHequan te trainen. Veel oude bekenden maar ook veel nieuwe gezichten grepen de kans aan om gezamenlijk in eigen tempo deze kungfustijl zich eigen te maken. Het was weer een geslaagd evenement. Vele technische details werden uitgediept en iedereen werd weer van voldoende oefenstof voorzien. Het is zaak voor iedere deelnemer om met de verworven kennis thuis zelf aan de slag te gaan. Eind van dit jaar zal deze Dashiban Huhequan weer een vervolg gaan krijgen. De ambitie voor ons ligt er dan in om de kennis van de hele vorm met jullie te kunnen delen.

Deze Dashiban was tevens voor onze kungfufederatie ook een goede gelegenheid om de waardering naar onze kadergroep uit te spreken. We beschikken over een grote groep actieve zwartgordeldragers die trouw hun beoefeningsniveau wekelijks onderhouden en bezig zijn om hun kungfu kennis verder uit te breiden. Vooral de betrokkenheid naar hun kungfuschool specifiek verdient onze waardering voor deze bijzondere groep.

Voor Olaf, Christiaan, Giovanni, Bart en Sam was er tijdens de pauze van deze Dashiban een gelegenheid om hun kungfuvaardigheden op zwartebandniveau aan alle aanwezigen te demonstreren. Ik ben als hun shifu erg trots op de wijze hoe ze dit vorm gaven. Alle aspecten van het kungfu kwamen hierbij aan bod. Ze demonstreerden naast hun ongewapende kungfuskills ook de  kungfuwapens Nangun 南棍 , Dao刀, Jian 剑, Dashaozigun 大稍子棍 en Hongyingqiang 红缨枪.  Alles werd door hen tevens ondersteund door de klanken van de Chinese drum. Ze werden met deze indrukwekkende bijdrage gepromoveerd naar het 9e Duan九段 binnnen de VKS. Hiermee dragen ze de titel instructeur Jiàoliàn 教練 in onze kungfuschool. Tim Gruhn, hij mocht deze Dashiban openen met een specifieke warming-up, ontving van het VKS bestuur het 10e niveau leermeester  Shifu 師父. Hij vervult nu al jaren de rol als instructeur van de junioropleiding van de school Zhanshi Dao Gongfu Pai. In het geven van zijn wekelijkse lessen aan deze jeugdopleiding vinden we deze erkenning dik verdiend.

Namens het bestuur van de VKS feliciteer ik al deze kaderleden met de behaalde promotie!

Wij kijken terug op een geslaagd evenement en zullen snel met een vervolgdatum komen om dit initiatief snel een vervolg te geven.

Peter

1 comment on “Achtste editie VKS Dashiban 大师班 – kungfumasterclass

  1. Amaury 16 april 2023 / Reply

    Heel fijn inderdaad dat deze masterclass weer doorgang kon vinden dit jaar. We hebben weer veel geleerd, zowel op detailniveau als in de lengte van deze fraaie stijlvorm. Altijd weer leuk om met de hele groep van beide scholen samen te zijn en te oefenen. Dank aan de drie shifu’s voor deze mooie extra ervaring en mooi dat er een vervolg komt later dit jaar! En dank voor de smakelijke wafels en cake. Om de nieuw geleerde secties te ‘onderhouden’ en in het systeem te krijgen, is er meteen vandaag alweer aan geoefend in het Geusseltpark 🙂 Groeten, Amaury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.