Verlangen naar harde confrontaties beheerst de wedstrijdsport

Als fervent liefhebber van het boksen wil ik niet verzuimen om in mijn blog iets te schrijven over de revanchewedstrijd tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz. Het was de tweede partij tussen beide boksers en het lag voor de hand wat de uitslag ging worden van dit gevecht. Feitelijk was het een ongelijke strijd, al bleef er wel continu de dreiging van een nieuwe lucky punch van de kleine Mexicaan.

Het gevecht werd ditmaal niet het spektakel dat iedereen had verwacht. Ruiz streed weliswaar met een geweldige aanvalsdrift, maar Joshua liet zich niet verleiden tot het korteafstandgevecht waarin brute kracht de overhand zou gaan krijgen. Joshua’s slimme gebruik van afstand houden en snelheid bij het toeslaan heeft hem na twaalf ronden de puntenoverwinning in deze wedstrijd gebracht

 

 

De overwinning van AJ wordt afgedaan als een wereldkampioen onwaardig maar men vergeet het belang van deze strijd. Bovendien werpt het verlangen van velen naar een harde confrontatie een schaduw over de noble art van het boksen. Het ging in deze strijd om een wereldtitel met een buitenproportioneel financieel belang. Dus niet alleen om een erestrijd om de titel, maar ook om een strijd die draait om harde munt… Deze wedstrijd was een must-win voor Joshua, maar mag wat mij betreft vergeten worden in de historische lijst van memorabele wereldtitelgevechten.

Ik heb sportief gezien enorm respect voor Ruiz, die waardig partij gaf aan deze technische wereldkampioen. Eerlijkheidshalve moet ik ook uitspreken dat Ruiz niet het type bokser is dat voldoet aan de voorwaarden om de kroon van beste in de bokswereld te dragen. Joshua is dit wel. Daarbij ook de kanttekening gemaakt dat AJ ook nooit het type bokser zal worden als een Tyson, Foreman of Frazier. Hij is een technische bokser met een complete bokstechniek en hij is een waardige vertegenwoordiger en ambassadeur van de bokssport.

Ik wil in dit verband sluiten met een quote van een van mijn idolen:

‘FLOAT LIKE A BUTTERFLY, STING LIKE A BEE’

Muhammed Ali

 

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *