Het gevecht zonder strijd

Gisteren een mooi lesresultaat kunnen boeken met mijn gevorderde leerlingen tijdens mijn les vrije gevecht. Mijn lesthema vrije gevecht (sanshou) is een oefening in mijn kungfuschool waarbij het ego aan de kant moet worden gezet. Het is een samenspel van twee oefenpartners waarbij vrije uitwisseling van vechttechniek centraal staat.  Het laten gebeuren en opvolgen van technieken in verschillende vechtsituaties schoolt in mijn optiek namelijk de krijger. Vooral de snelle wissel in externe factoren vormt het bewegingsfundament in de vechtkunst.

Mijn leerlingen hebben gisteren weer kunnen ervaren dat goede lesopbouw overbodige stress weghaalt en ruimte biedt voor bewegingsvrijheid tijdens een vechtsituatie. De winst? Een vechtoefening waarbij het lichaam bewegingservaring leert maken.

Peter

 

Learn to fight without a Fight !

Bruce Lee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *